Orientálne curry s kokosovým mliekom
prsia kuracie 2 ks
zemiaky 4 ks
cibuľa 1 ks
mrazený sekaný špenát 200 g
kokosové mlieko 400 ml
karí korenie 3 pol. lyžica
olej olivový 2 pol. lyžica
mleté farebné korenie
soľ
Cibuľu a zemiaky si vopred očistíme, cibuľu nakrájame na kolieska, zemiaky na menšie kocky. Špenát rozmrazíme a vyžmýkame prebytočnú vodu. Kuracie prsia nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme čerstvo namletým farebným korením, ochutíme lyžičkou karí korenia a zvlášť na panvici narýchlo vopred predpražíme.
V hrnci na rozpálenom oleji orestujeme cibuľu, pridáme karí korenie a zemiaky, zalejeme kokosovým mliekom, osolíme a pod pokrievkou dusíme. Keď sú zemiaky takmer mäkké pridáme predpražené kuracie kúsky, zamiešame a ďalej dusíme (až pokiaľ nie sú zemiaky mäkké). Ku koncu varenia pridáme špenát a už len krátko povaríme.
Doporučené prílohy :
indický, alebo arabský chlieb
Orientálne curry môžeme robiť aj v bezmäsitej verzii (iba so zemiakmi), alebo naopak zemiaky vynecháme a orientálne curry pripravíme len s kuracím mäsom (môžeme pridať aj opražené kešu orechy).
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.