• Dnes je: Utorok 24. novembra 2020 meniny má Emília

Olejová bábovka

Doba prípravy :

80 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
cukor kryštálový 25 dkg
múka polohrubá 25 dkg
vajcia 5 ks
prášok do pečiva 1 balenie
voda 1 dcl
olej 1 dcl
kakao 1 pol. lyžica
hrozienka 3 pol. lyžica
orechy vlašské 3 pol. lyžica
čokoláda horká 25 g
cukor práškový 1 pol. lyžica
Postup prípravy :
Rozmiešame žĺtka s cukrom do penista, pridáme múku s práškom do pečiva, vodu, olej a sneh z bielkov. Ak robíme dvojfarebnú bábovku, časť cesta -cca 1 hrnček- si odložíme bokom a primiešame lyžičku až dve kakaa. Do svetlej časti zamiešame postupne na drobno posekané orechy, hrozienka a posekanú čokoládu. Svetlé cesto vylejeme do vymazanej a vysypanej formy a následne pridávame po celom obvode odložené tmavé cesto. Pečieme vo vymazanej a vysypanej forme cca 50 minút na 190 stupňoch. Po vychladnutí bábovku pocukrujeme práškovým cukrom.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Podľa chuti môžeme do bábovky pridať miesto hrozienok a vlašských orechov čo doma máme a čo nám chutí, napr. sekané mandle, lieskové oriešky, kokos, kondenzované ovocie atď.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.