Rozmiešame žĺtka s cukrom do penista, pridáme múku s práškom do pečiva, vodu, olej a sneh z bielkov. Ak robíme dvojfarebnú bábovku, časť cesta -cca 1 hrnček- si odložíme bokom a primiešame lyžičku až dve kakaa. Do svetlej časti zamiešame postupne na drobno posekané orechy, hrozienka a posekanú čokoládu. Svetlé cesto vylejeme do vymazanej a vysypanej formy a následne pridávame po celom obvode odložené tmavé cesto. Pečieme vo vymazanej a vysypanej forme cca 50 minút na 190 stupňoch. Po vychladnutí bábovku pocukrujeme práškovým cukrom.
Obtiažnosť prípravy :
Nízka náročnosť
Poznámky :
Podľa chuti môžeme do bábovky pridať miesto hrozienok a vlašských orechov čo doma máme a čo nám chutí, napr. sekané mandle, lieskové oriešky, kokos, kondenzované ovocie atď.