Kuracie nugetky v zemiakovom cestíčku
kuracie prsia 500 g
sójová omáčka 1 pol. lyžica
olej 2 pol. lyžica
cesnak 3 strúčik
soľ 1 káv. lyžička
grilovacie korenie na kura 2 káv. lyžička
Zemiakové cestíčko:
zemiaky 3 - 4 ks
vajce 1 ks
múka polohrubá 3 pol. lyžica
soľ
čierne mleté korenie
majorán
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie „soté“ kúsky. Osolíme, okoreníme, pridáme sójovú omáčku, olej a prelisovaný cesnak. Dobre premiešame a necháme v chlade marinadovať.
Zemiaky ošúpeme a najemno nastrúhame. K nastrúhaným zemiakom primiešame vajce a múku, dochutíme soľou, korením a sušeným majoránom.
Kuracie mäso pridáme do zemiakového cestíčka a obe masy spolu dobre premiešame.
Kuracie nugetky obalené zemiakovou masou kladieme na rozpálený olej a vyprážame z oboch strán do zlatohneda.
Doporučené prílohy :
Ryža, zemiaková kaša, alebo len miešaný šalát. Môžeme podávať aj s tatárskou omáčkou alebo s dresingom.
Mäso je chutnejšie keď je namarinádované dlhšiu chvíľu (aspoň hodinu – dve). Ideálne je, keď si ho naložíme do marinády už večer pred vyprážaním a necháme prikryté cez noc v chladničke.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.