• Dnes je: Streda 02. apríla 2025 meniny má Zita

Gulášová polievka

Kategória: Polievky

Počet porcií :

6

Doba prípravy :

70 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
mäso hovädzie 400 g
cibuľa 2 ks
cesnak 2 strúčik
zemiaky 5 ks
masť 25 g
gulášové korenie 1 pol. lyžica
soľ 3 káv. lyžička
paprika sladká mletá 1 pol. lyžica
mleté čierne korenie 1 káv. lyžička
rasca 1 káv. lyžička
majorán 2 káv. lyžička
Postup prípravy :
Mäso umyjeme, odblaníme, nakrájame na menšie kocky, posypeme gulášovým korením, premiešame a necháme chvíľu odstáť. Cibuľu a cesnak očistíme a nadrobno nakrájame. Na masti speníme cibuľu a cesnak, pridáme mäso, orestujeme ho, poprášime mletou paprikou, chvíľu podusíme a zalejeme vodou. Ochutíme soľou, čiernym korením, rascou, pridáme jeden nastrúhaný surový zemiak, prikryjeme a necháme variť. Počas varenia podľa potreby prilievame vodu. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky a dovaríme. Pred dovarením dochutíme majoránom.

Doporučené prílohy :

Chlieb

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.