Z mlieka, droždia a cukru si pripravíme kvások. Múku zmiešame so štipkou soli, pridáme kvások, vajíčko, olej a vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste nakysnúť.
Kým cesto kysne, pripravíme si plnku: stredne veľké zemiaky v šupke uvaríme, uvarené očistíme a postrúhame na jemnom strúhadle. K zemiakom primiešame bryndzu, zmäknuté maslo, smotanu a vajíčko. Zmes dochutíme soľou, mletou paprikou a najemno nasekaným kôprom. Bryndzovú plnku dôkladne vymiešame.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme a prenesieme na jemne naolejovaný plech, kde ho necháme ešte chvíľu podkysnúť. Na cesto natrieme pripravenú plnku (môžeme ozdobiť vlnkami pomocou vidličky).
Pečieme vo vopred vyhriatej trúbe (180 °C) 35 minút.