Kuracie štvrte v horčicovej omáčke
kuracie štvrte 2 ks
mleté čierne korenie
soľ
Horčicová omáčka:
plnotučná horčica 6 pol. lyžica
roztopené maslo 5 pol. lyžica
šťava citrónová 2 pol. lyžica
hnedý cukor 1 pol. lyžica
červená mletá paprika 1 káv. lyžička
Kuracie štvrte umyjeme, osušíme, nasolíme a nakoreníme. Uvedené ingrediencie potrebné na prípravu horčicovej omáčky dôkladne vymiešame. Kuracie štvrte naložíme do omáčky a necháme v chlade marinovať (najlepšie aspoň hodinu pred pečením). Na menší plech uložíme kuracie štvrte, potrieme omáčkou, podlejeme vodou a pečieme vo vopred vyhriatej trúbe na 200 °C z oboch strán približne 25 minút (pri obracaní znova potrieme zvyškom horčicovej omáčky). Ak je potrebné počas pečenia ešte podlejeme vodou.
Doporučené prílohy :
pečené zemiaky, ryža, varené zemiaky, zeleninový šalát
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.