• Dnes je: Štvrtok 22. mája 2025 meniny má Júlia, Juliana

Pečená tekvica po provensálsky

Počet porcií :

4

Doba prípravy :

45 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
tekvica na pečenie 1 ks
cesnak 2 strúčik
provensálske korenie 2 káv. lyžička
slnečnicový olej 2-3 pol. lyžica
morská soľ hrubozrnná štipka
Postup prípravy :
Tekvicu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Vyrežeme vnútro s jadierkami. Pripravíme si pekáč s papierom na pečenie. V hrnčeku si rozmiešame olej, roztlačený cesnak, slnečnicový olej a provensálske korenie. Tekvicu z oboch strán potrieme pripravenou zmesou. Pečieme cca 30 minút.

Doporučené prílohy :

Podávame so zemiakovou kašou a paradajkovým šalátom.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.