• Dnes je: Štvrtok 21. novembra 2024 meniny má Elvíra

Patizónové placky

Počet porcií :

6-8

Doba prípravy :

80 min.

Spôsob prípravy :

Vysmážanie

Ingrediencie :
patizón 1 ks
zemiaky 5 ks
vajcia 1 ks
múka polohrubá 2 pol. lyžica
múka hladká 1 pol. lyžica
strúhanka 1 pol. lyžica
cesnak 2 strúčik
soľ 1 káv. lyžička
podravka 1 káv. lyžička
mleté čierne korenie 3/4 káv. lyžička
majorán 1 pol. lyžica
olej na vyprážanie
Postup prípravy :
Očistený patizón a zemiaky nastrúhame na strúhadle, pridáme soľ a premiešame. Necháme desať minút odstáť a vylejeme prebytočnú šťavu, ktorá nám pustila. Primiešame vajíčko, múku, strúhanku, prelisovaný cesnak, podravku, mleté čierne korenie a majorán do redšieho cesta. Dobre premiešame a necháme v chlade chvíľu odstáť, potom vyberieme a znova premiešame. Na rozpálený olej kladieme lyžicou kôpky cesta a vytvárame placky. Na miernom ohni placky z oboch strán opečieme do zlatista tak, aby boli okraje chrumkavé.

Doporučené prílohy :

Tatárska omáčka, smotana, zelenina.

Obtiažnosť prípravy :

Stredná náročnost

Poznámky :
Miesto patizónu môžme použiť aj tekvicu, alebo obe zeleniny zkombinovať.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.