filety z Hejka 800 g olej 2 dcl grilovacie korenie na ryby 1 sáčok grilovacie korenie 1 káv. lyžička soľ 1/2 káv. lyžička bazalka 2 káv. lyžička cesnak 1 strúčik
Postup prípravy :
Ryby umyjeme a očistíme. V oleji rozmiešame grilovacie korenie na ryby, trochu klasického grilovacieho korenia, sušenú bazalku, roztlačený cenak a dobre premiešame. Ryby jemne nasolíme a potrieme pripravenou zmesou z oboch strán. Zabalíme do alobalu a necháme v chlade aspoň hodinu marinovať.
Rybu pripravujeme klasicky grilovaním na rošte. Prikryté alobalom na rošte pečieme asi 5 – 10 minút, potom odkryjeme a necháme dogrilovať asi 10 minút kým sa nám vytvorí jemná kôrka.
Doporučené prílohy :
Ako príloha sa hodia grilované zemiaky, šalát z čerstvej zeleniny, chlieb, grilovaná zelenina.
Obtiažnosť prípravy :
Nízka náročnosť
Poznámky :
Rybu pokladáme na rošt až vo chvíli, kedy je rošt dostatočne rozpálený a zdroj tepla -drevené uhlie, pahreba- už len sála teplo. Prudký plameň by rybu pripálil.
Z byliniek sa na grilované ryby hodia: bazalka, rozmarín, tymián, trebuľka, saturejka, či petržlenová vňať.