Aliašská treska so švédskou omáčkou
filety z Aliašskej tresky 400 g
olej olivový
mleté farebné korenie
soľ
Švédska omáčka:
majonéza 140 g
víno biele 100 ml
šľahačka 2 pol. lyžica
nastrúhaný chren 1 pol. lyžica
ocot 1 pol. lyžica
jablko 1 ks
med 1 káv. lyžička
worčestrová omáčka
soľ
mleté korenie
Filety z tresky umyjeme, jemne vysušíme, solíme, okoreníme čerstvo namletým korením a pokvapkáme olivovým olejom. Dáme na menší plech potretý olejom a upečieme (180 °C, približne 20 minút). Počas pečenia obrátime. Upečené filety prelejeme s vopred pripravenou omáčkou.
Švédska omáčka: Ošúpané a jadrovníka zbavené jablko nakrájame na drobné kúsky, zalejeme bielym vínom a domäkka podusíme. Podusené prelisujeme cez sitko
Do misky dáme majonézu a postupne primiešame prelisované jablko, ocot, chren, pár kvapiek worčestrovej omáčky, med a nakoniec šľahačku. Dochutíme soľou a korením.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.