• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Aliašská treska so švédskou omáčkou

Kategória: Ryby

Počet porcií :

2

Doba prípravy :

25 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
filety z Aliašskej tresky 400 g
olej olivový
mleté farebné korenie
soľ
Švédska omáčka:
majonéza 140 g
víno biele 100 ml
šľahačka 2 pol. lyžica
nastrúhaný chren 1 pol. lyžica
ocot 1 pol. lyžica
jablko 1 ks
med 1 káv. lyžička
worčestrová omáčka
soľ
mleté korenie
Postup prípravy :
Filety z tresky umyjeme, jemne vysušíme, solíme, okoreníme čerstvo namletým korením a pokvapkáme olivovým olejom. Dáme na menší plech potretý olejom a upečieme (180 °C, približne 20 minút). Počas pečenia obrátime. Upečené filety prelejeme s vopred pripravenou omáčkou. Švédska omáčka: Ošúpané a jadrovníka zbavené jablko nakrájame na drobné kúsky, zalejeme bielym vínom a domäkka podusíme. Podusené prelisujeme cez sitko Do misky dáme majonézu a postupne primiešame prelisované jablko, ocot, chren, pár kvapiek worčestrovej omáčky, med a nakoniec šľahačku. Dochutíme soľou a korením.

Doporučené prílohy :

zemiaky, zemiaková kaša

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.