• Dnes je: Sobota 19. apríla 2025 meniny má Jela

Plnený bravčový rezeň

Počet porcií :

2

Doba prípravy :

35 min.

Spôsob prípravy :

Vysmážanie

Ingrediencie :
vykostené bravčové kotlety 3 ks
vajcia 3 ks
sterilizovaný hrášok 3 pol. lyžica
cibuľa 1/2
múka hladká 2 pol. lyžica
strúhanka 4 pol. lyžica
olej
mleté čierne korenie
soľ
Postup prípravy :
Mäso umyjeme, usušíme, mierne naklepeme a vnútri každého mäsa vyrežeme kapsu. Z oboch strán (a aj z vnútra kapsy) mäso mierne nasolíme. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na olivovom oleji, pridáme rozšľahané 2 vajcia, osolíme, okoreníme a urobíme hustú praženicu. Ku koncu primiešame do praženice odkvapkaný sterilizovaný hrášok. Praženicovou zmesou naplníme pripravené mäsové kapsy, jemne zatlačíme a upevníme kuchynskou ihlou. Takto pripravené bravčové kotlety obalíme v trojobale (múka, vajíčko, strúhanka) a z oboch strán dozlatista vypražíme na rozpálenom oleji. Vypražené došikma prekrojíme.

Doporučené prílohy :

zemiaky, hranolky

Obtiažnosť prípravy :

Stredná náročnost

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.