• Dnes je: Sobota 29. februára 2020 meniny má Radomír

Čučoriedkový koláč s posýpkou

Doba prípravy :

120 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
múka polohrubá 350 g
cukor práškový 3 pol. lyžica
žĺtky 2 ks
mlieko 1 dcl
droždie 20 g
cukor kryštálový 1 káv. lyžička
citrónová šťava 1 pol. lyžica
citrónová kôra 1 káv. lyžička
olej 1 dcl
prášok do pečiva 1 káv. lyžička
cukor vanilkový 1 balenie
soľ 1 štipka
múka hladká 1 hrnček
cukor práškový 1 hrnček
maslo 2 pol. lyžica
čučoriedky 400 g
Postup prípravy :
S teplého mlieka, droždia a kryštálového cukru si pripravíme kvások a necháme zo 10 minút nakysnúť. Zatiaľ si zmiešame preosiatu múku so štipkou soli, práškovým cukrom a práškom do pečiva. Pridáme kvások, žĺtka, citrónovú kôru, citrónovú šťavu a olej. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré vyvaľkáme, dáme na vymastený plech a necháme 30 – 50 minút vykysnúť. Na vykysnuté cesto navrstvíme umyté a odkvapkané čučoriedky, ktoré posypeme vanilkovým cukrom a posýpkou. Pečieme vo vyhriatej trúbe (180 stupňov) asi 30 minút. Posýpku si pripravíme z hladkej múky a práškového cukru v pomere 1:1 a pridáme podľa potreby zmäknuté maslo.

Obtiažnosť prípravy :

Stredná náročnost

Poznámky :
@-,´--->

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.