Zemiakovo pórová krémová polievka
zemiaky 3 ks
pór 1 ks
vývar zeleninový 1 l
smotana na varenie 50 ml
maslo 50 g
mleté čierne korenie
soľ
chlebové krutóny
Zemiaky očistíme a pokrájame na menšie kocky, pór na kolieska. Na rozpustenom masle upražíme do zmäknutia pór, pridáme zemiaky, osolíme, jemne pokoreníme, premiešame a chvíľu ešte spolu s pórom popražíme. Zalejeme horúcim vývarom a varíme pokiaľ nie sú zemiaky celkom mäkké (približne 15 – 20 minút). Zjemníme smotanou, necháme prevrieť, odstavíme z ohňa a rozmixujeme ponorným mixérom. Podávame posypané chlebovými krutónmi.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.