Plnený plechovkový hamburger
mleté hovädzie mäso 450 g
Anglická slanina 4 plátok
cibuľa 1 ks
červená paprika 1 ks
žltá paprika 1 ks
paradajka 1 - 2 ks
cuketa 1 - 2 ks
syr strúhaný 3 pol. lyžica
soľ
mleté farebné korenie
Cibuľu očistíme a nakrájame na hrubšie kolieska, ostatnú zeleninu umyjeme a nakrájame na väčšie kusy (prípadne podľa chuti jemne osolíme). Okrem papriky, paradajky a cukiny môžeme použiť aj inú zeleninu vhodnú na grilovanie (napr. patizón, baklažán, šampiňóny a pod.). Zeleninu vopred jemne ugrilujeme, potom nakrájame na menšie kocky a premiešame (do zeleninovej zmesi môžeme pridať aj na kocky nakrájaný tvrdý syr, šunku či klobásku, alebo obľúbené bylinky).
Mleté hovädzie mäso ochutíme soľou, korením a dôkladne premiešame. Mäsovú zmes rozdelíme na dve časti a z každej vytvarujeme mäsovú guľu, na ktorú položíme plechovku od piva (ak nemáme plechovku, na vytvarovanie správneho tvaru – akéhosi dutého valca – môžeme si pomôcť napr. aj pohárom s väčším priemerom), okolo ktorej (a samozrejme mäsová zmes ostane aj na spodku) zmes opatrne utľapkáme približne do výšky približne 8 cm a plechovku potom smerom nahor vytiahneme.
Dutý mäsový valec ktorý nám vznikol, obtočíme tenkými plátkami slaniny a prázdny vnútorný priestor naplníme vopred pripravenou zeleninovou zmesou, ktorú zasypeme strúhaným syrom. Položíme na rozpálený gril a grilujeme približne 15 – 20 min. (tak, aby sa mäso prepieklo).
Jemne vychladnuté rozkrájame na menšie kusy, podávame s pečenými zemiakmi, chlebom a obľúbenými dresingmi či omáčkami.
Doporučené prílohy :
zemiaky, chlieb, dresing, omáčka
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.