• Dnes je: Piatok 26. apríla 2024 meniny má Jaroslava

Jablkové muffiny so škoricovou posýpkou

Počet porcií :

12

Doba prípravy :

40 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
Cesto:
múka hladká 220 g
cukor kryštálový 150 g
maslo 125 g
mlieko 125 ml
vajcia 2 ks
cukor vanilkový 1 sáčok
prášok do pečiva 1 sáčok
jablko 1 ks
Škoricová posýpka:
múka hladká 80 g
cukor kryštálový 65 g
maslo 60 g
mletá škorica 2 pol. lyžica
Postup prípravy :
Cesto: V mise vymiešame zmäknuté maslo s kryštálovým a vanilkovým cukrom, pridáme vajíčka a postupne prilievame mlieko. K tejto tekutej mase pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Dobre všetko premiešame, aby sa masa spojila do celistvého cesta. Na koniec pridáme do cesta na malé kocky nakrájané a ošúpané jablko. Vznikne nám hustejšie cesto. Škoricová posýpka: K roztopenému maslu pridáme múku, kryštálový cukor a škoricu. Premiešame vareškou a potom rukou, aby sa ingrediencie spojili do posýpky – škoricovej drobenky. Škoricovú posýpku si rozdelíme na dve polovice. Papierové košíčky na muffiny plníme približne do polovice cestom, potom posypeme polovicou posýpky a znova doplníme jablkové cesto. Vrch muffinov posypeme druhou polovicou škoricovej posýpky. Pečieme vo vopred vyhriatej trúbe na 180 °C približne 25 minút.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Biely kryštálový cukor môžeme kombinovať 1:1 s cukrom hnedým, prípadne nahradiť hnedým cukrom úplne. Miesto jablka je chutné ako obmenu použiť aj slivky.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.