• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Kura v bazalkovej omáčke s orechami

Počet porcií :

3

Doba prípravy :

50 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
kuracie prsia 3 ks
olej 3 pol. lyžica
syr Bambíno 1 ks
syr niva 10 dkg
cesnak 2 strúčik
smotana na varenie 1 dcl
orechy vlašské 80 g
pomleté farebné korenie 1 káv. lyžička
sušená bazalka 2 káv. lyžička
cibuľa 1 ks
soľ
Postup prípravy :
Orechy nahrubo nasekáme a opražíme na suchej panvici. Kuracie prsia umyjeme, osušíme utierkou, mierne naklepeme, osolíme a ochutíme nahrubo pomletým farebným korením. V panvice na rozpálenom oleji ich z oboch strán prudko osmažíme, potom vyberieme z panvice a zabalíme do alobalu aby nám nevychladli, kým spravíme omáčku. Do výpeku na panvici pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a osmažíme. Pridáme nivu a miešame kým sa neroztopí, potom pridáme syr Bambíno, smotanu a pretlačený cesnak. Za stáleho miešania necháme prevariť. Prisypeme bazalku a už len krátko povaríme. Osmažené prsia na tanieri prelejeme bazalkovou omáčkou a posypeme opraženými orechami.

Doporučené prílohy :

Cestoviny, ryža

Obtiažnosť prípravy :

Stredná náročnost

Poznámky :
Ak niekto nemá rád nahorklú chuť orechových šupiek, opražené orechy po vychladnutí môžme zbaviť šupiek tak, že ich medzi dlaňami jemne treme. Orechy sú tak ľahšie stráviteľné.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.