Mäsové závitky plnené kyslou kapustou
bravčové karé 6 plátok
kyslá kvasená kapusta 400 g
cibuľa 2 ks
slanina 60 g
biele víno 1 dcl
olej
mleté čierne korenie
soľ
Slaninu nakrájame na kocky, oškvaríme, pridáme nasekanú kyslú kvasenú kapustu, dochutíme soľou a korením, podlejeme bielym víno a podusíme (asi 10 minút).
Očistené bravčové karé nakrájame na plátky, z oboch strán naklepeme, jemne osolíme a okoreníme. Mäso plníme podusenou kapustou, zavinieme a previažeme niťou. Naplnené mäsové závitky prudko opečieme na rozpálenom oleji a opečené preložíme na menší pekáč. Na závitky poukladáme na kolieska nakrájanú cibuľu (ak nám ostala neupotrebená podusená kapusta, taktiež ju pridáme na pekáč) a podlejeme vodou. Prikryté dusíme v trúbe na 200 °C približne 40 minút, potom odokryjeme a krátko dopečieme.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.