• Dnes je: Štvrtok 21. novembra 2024 meniny má Elvíra

Mäsové závitky plnené kyslou kapustou

Počet porcií :

2

Doba prípravy :

70 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
bravčové karé 6 plátok
kyslá kvasená kapusta 400 g
cibuľa 2 ks
slanina 60 g
biele víno 1 dcl
olej
mleté čierne korenie
soľ
Postup prípravy :
Slaninu nakrájame na kocky, oškvaríme, pridáme nasekanú kyslú kvasenú kapustu, dochutíme soľou a korením, podlejeme bielym víno a podusíme (asi 10 minút). Očistené bravčové karé nakrájame na plátky, z oboch strán naklepeme, jemne osolíme a okoreníme. Mäso plníme podusenou kapustou, zavinieme a previažeme niťou. Naplnené mäsové závitky prudko opečieme na rozpálenom oleji a opečené preložíme na menší pekáč. Na závitky poukladáme na kolieska nakrájanú cibuľu (ak nám ostala neupotrebená podusená kapusta, taktiež ju pridáme na pekáč) a podlejeme vodou. Prikryté dusíme v trúbe na 200 °C približne 40 minút, potom odokryjeme a krátko dopečieme.

Doporučené prílohy :

varené zemiaky

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.