• Dnes je: Streda 16. októbra 2019 meniny má Vladimíra

Domáce langoše

Počet porcií :

8

Doba prípravy :

80 min.

Spôsob prípravy :

Vysmážanie

Ingrediencie :
múka hladká 600 g
mlieko 200 ml
smotana kyslá 120 g
vajce 1 ks
droždie 25 g
cukor kryštálový 1 káv. lyžička
soľ 3,5 káv. lyžička
cesnak 3 strúčik
olej na vysmážanie
Postup prípravy :
Z vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Z múky so soľou, kvásku, kyslej smotany a vajíčka vypracujeme cesto. Vykysnuté cesto rozdelíme približne na 8 častí. Cesto roztiahneme rukami na ovál a krátko vysmážame na rozpálenom oleji z oboch strán. Ešte horúce langoše potierame zmesou vody (cca 100 ml), soli (3 – 4 lyžičky) a roztlačeného cesnaku. Podľa chuti môžeme tiež langoše potrieť kečupom či kyslou smotanou a posypať strúhaným syrom.

Doporučené prílohy :

kyslá smotana, tvrdý strúhaný syr, kečup

Obtiažnosť prípravy :

Stredná náročnost

Poznámky :
Cesto je možné si pripraviť večer vopred a uložiť do chladničky, kde nám cez noc vykysne.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.