Neodolateľné gaštanové tiramisu
dlhé piškóty 200 g
gaštanové pyré 500 g
mascarpone 250 g
smotana šľahačková 250 ml
espresso 3 dcl
Baileys 0,8 dcl
práškové kakao 1 pol. lyžica
Silné espresso zmiešame s Baileys (pripadne môžeme použiť aj iný, čokoládový, alebo orieškový likér) a necháme vychladnúť.
Zmäknuté gaštanové pyré dôkladne prešľaháme s mascarpone v krém, do ktorého zľahka primiešame šľahačku.
Pripravíme si stredne veľkú, vyššiu misu alebo vhodnú dózu (ja som použila sklenenú misu s rozmermi 17x17x7 cm) .
Polovicu balenia piškót (100g) postupne z oboch strán namáčame v káve a ukladáme tesne vedľa seba na dno misy. Na piškóty navrstvíme polovicu gaštanového krému, uhladíme a postup zopakujeme aj so zvyškom surovín. Vrch bohato posypeme kakaom a dáme do chladničky aspoň na tri hodiny odležať. Krájame na štvorce.
Ak pri príprave krému použijete mrazené gaštanové pyré, ktoré bežne dostanete kúpiť v potravinách, cukor už netreba pridávať (toto pyré je sladené). Ak použijete svoje domáce gaštanové pyré, cukor pridajte podľa chuti.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.