• Dnes je: Sobota 29. februára 2020 meniny má Radomír

Obrátená hrušková torta

Počet porcií :

8

Doba prípravy :

60 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
múka hladká 80 g
cukor hnedý trstinový 150 g
maslo 125 g
cukor vanilkový 1 sáčok
vajcia 2 ks
hrušky 2 - 3 ks
prášok do pečiva 1 sáčok
múka polohrubá 1 káv. lyžička
škorica 1/2 káv. lyžička
soľ štipka
Postup prípravy :
Hrušky očistíme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na mesiačiky, poukladáme na dno tortovej formy, ktorú sme vymazali maslom a vysypali polohrubou múkou. Na hrušky vylejeme cesto (cesto je hustejšie, pomocou lyžice ho zarovnáme po celej ploche). Pečieme 45 minút vo vopred vyhriatej trúbe (175 °C). Vychladnuté vyklopíme na väčší tanier (podnos) tak, že cesto bude dole a hrušky hore. Jemne posypeme škoricou. Cesto: vajíčka vymiešame s hnedým a vanilkovým cukrom, pridáme roztopené maslo a zľahka primiešame hladkú múka zmiešanú s práškom do pečiva a štipkou soli.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.