• Dnes je: Štvrtok 21. novembra 2024 meniny má Elvíra

Kelové fašírky

Počet porcií :

4

Doba prípravy :

50 min.

Spôsob prípravy :

Vysmážanie

Ingrediencie :
kel 400 g
cibuľa 1 ks
cesnak 2 strúčik
rožky 3 ks
vajce 1 ks
strúhanka
olej
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
majorán
soľ
Postup prípravy :
Rožky nakrájame na malé kúsky, zalejeme malým množstvom vlažnej vody a necháme nasiaknuť a zmäknúť. Na oleji opražíme na kocky nakrájanú cibuľu. Kel pokrájame na drobné kúsky a uvaríme v osolenej vode domäkka (asi 4 minúty od bodu varu), precedíme. V mise zmiešame uvarený kel, vyžmýkané rožky, vajíčko, osmaženú cibuľu a prelisovaný cesnak. Masu dochutíme soľou, mletým čiernym korením, štipkou červenej papriky, majoránom a dobre premiešame. Masu zahustíme strúhankou (4 – 7 lyžíc, prípadne podľa potreby) tak, aby z nej bolo možné tvarovať fašírky. Fašírky obaľujeme v strúhanke a vyprážame z oboch strán na rozpálenom oleji.

Doporučené prílohy :

zemiakové pyré

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Uvedené množstvo surovín postačí približne na 12 kusov kelových fašírok.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.