Vaječné bielky vyšľaháme, pridáme cukor a spolu došľaháme na pevný sneh. Postupne primiešame vaječné žĺtky, múku s práškom do pečiva, mleté orechy a kakao. Cesto vylejeme do väčšej tortovej formy vystlatej papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej trúbe na 185°C približne 25 minút. Vrchnú časť upečeného vychladnutého korpusu ostrím nožom zrežeme (približne centimeter). Zrezanú vrchnú časť korpusu rozdrolíme na omrvinky a odložíme.
Hrušky, ošúpeme, vyrežeme jadrovník a nakrájame na mesiačiky. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme, pridáme kyslú smotanu a spolu zmiešame (nedochucujeme). Tretinu tejto plnky natrieme na korpus a na to navrstvíme (na tesno vedľa seba) nakrájané hrušky. Zvyšok základnej plnky dochutíme práškovým a vanilkovým cukrom, primiešame odložené omrvinky z korpusu, mleté orechy a dobre premiešame. Túto plnku navrstvíme na hrušky a celý povrch posypeme mletou škoricou. Dáme do chladu stuhnúť.