• Dnes je: Štvrtok 19. septembra 2019 meniny má Konštantín

Svieža hrušková torta

Počet porcií :

12

Doba prípravy :

60 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
Korpus:
múka hrubá 110 g
cukor kryštálový 150 g
cukor vanilkový 1 sáčok
vajcia 4 ks
mleté vlašské orechy 60 g
prášok do pečiva 1 sáčok
kakao 4 káv. lyžička
Plnka:
hrušky 2 ks
smotana kyslá 250 g
smotana šľahačková 200 ml
cukor práškový 1 pol. lyžica
cukor vanilkový 1 sáčok
mleté vlašské orechy 40 g
mletá škorica
Postup prípravy :
Vaječné bielky vyšľaháme, pridáme cukor a spolu došľaháme na pevný sneh. Postupne primiešame vaječné žĺtky, múku s práškom do pečiva, mleté orechy a kakao. Cesto vylejeme do väčšej tortovej formy vystlatej papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej trúbe na 185°C približne 25 minút. Vrchnú časť upečeného vychladnutého korpusu ostrím nožom zrežeme (približne centimeter). Zrezanú vrchnú časť korpusu rozdrolíme na omrvinky a odložíme. Hrušky, ošúpeme, vyrežeme jadrovník a nakrájame na mesiačiky. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme, pridáme kyslú smotanu a spolu zmiešame (nedochucujeme). Tretinu tejto plnky natrieme na korpus a na to navrstvíme (na tesno vedľa seba) nakrájané hrušky. Zvyšok základnej plnky dochutíme práškovým a vanilkovým cukrom, primiešame odložené omrvinky z korpusu, mleté orechy a dobre premiešame. Túto plnku navrstvíme na hrušky a celý povrch posypeme mletou škoricou. Dáme do chladu stuhnúť.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.