Lasagne si vopred uvaríme v osolenej vode do polomäkka.
Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný strúčik cesnaku a krátko orestujeme. Pridáme drvený špenát ktorý podusíme a povaríme tak, aby sa odparila zvyšná voda. Špenátovú plnku dochutíme soľou, korením a štipkou muškátového orieška.
V miske zmiešame syr ricotta (ako obmenu môžeme použiť cottage syr), surové vajíčko, smotanu, prelisovaný strúčik cesnaku a nastrúhaný parmezán (malé množstvo parmezánu si odložíme bokom na záverečné posypanie).
Vyššiu zapekaciu misu jemne vymažeme olejom, poukladáme lasagne, navrstvíme tretinu špenátovej plnky, na to tretinu syrovej plnky a vrstvenie takto ešte dva krát zopakujeme (prípadne počet vrstiev prispôsobíme veľkosti zapekacej misy). Poslednú vrstvu posypeme odloženým parmezánom. Lasagne pečieme vo vopred vyhriatej trúbe na 180 °C dozlatista (približne 20 minút).