• Dnes je: Nedeľa 31. mája 2020 meniny má Petronela, Petrana

Špenátové lasagne

Kategória: Cestoviny a pizza

Počet porcií :

4

Doba prípravy :

50 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
lasagne 1 balenie
mrazený drvený špenát 350 g
maslo 40 g
syr ricotta 250 g
parmezán 150 g
smotana kyslá 130 g
vajce 1 ks
cibuľa 1/2
cesnak 2 strúčik
soľ
mleté čierne korenie
muškátový orech štipka
olej na vymazanie
Postup prípravy :
Lasagne si vopred uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný strúčik cesnaku a krátko orestujeme. Pridáme drvený špenát ktorý podusíme a povaríme tak, aby sa odparila zvyšná voda. Špenátovú plnku dochutíme soľou, korením a štipkou muškátového orieška. V miske zmiešame syr ricotta (ako obmenu môžeme použiť cottage syr), surové vajíčko, smotanu, prelisovaný strúčik cesnaku a nastrúhaný parmezán (malé množstvo parmezánu si odložíme bokom na záverečné posypanie). Vyššiu zapekaciu misu jemne vymažeme olejom, poukladáme lasagne, navrstvíme tretinu špenátovej plnky, na to tretinu syrovej plnky a vrstvenie takto ešte dva krát zopakujeme (prípadne počet vrstiev prispôsobíme veľkosti zapekacej misy). Poslednú vrstvu posypeme odloženým parmezánom. Lasagne pečieme vo vopred vyhriatej trúbe na 180 °C dozlatista (približne 20 minút).

Obtiažnosť prípravy :

Stredná náročnost

Poznámky :
Syrovú plnku je možné nahradiť bešamelovou omáčkou, čo je finančne menej náročné. Parmezán môžeme podľa chuti nahradiť akýmkoľvek najemno nastrúhaným tvrdým syrom.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.