• Dnes je: Utorok 21. januára 2020 meniny má Vincent

Marhuľový koláč s kokosovým snehom

Doba prípravy :

50 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
múka hladká 350 g
maslo 150 g
cukor kryštálový 100 g
cukor práškový 150 g
cukor vanilkový 1 sáčok
vajcia 5 ks
marhule 8 - 10 ks
mlieko 1 hrnček
prášok do pečiva 1 sáčok
kôra citrónová 1 káv. lyžička
kokos strúhaný 12 pol. lyžica
Postup prípravy :
Zmäknuté maslo vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom do peny, postupne pridáme aj vaječné žĺtka. Striedavo primiešavame múku (zmiešanú s práškom do pečiva) a mlieko, pridáme citrónovú kôru a dobre premiešame (vznikne hustejšie cesto). Cesto rozotrieme na (maslom vymazaný a múkou vysypaný) stredne veľký plech, poukladáme rozštvrtené marhule a dáme piecť do vopred vyhriatej trúby na 180 °C až kým cesto nezačne chytať farbu (20 – 25 minút). Medzitým vyšľaháme vaječné bielka, pridáme práškový cukor, došľaháme a na záver jemne do snehu primiešane strúhaný kokos. Kokosový sneh natrieme na takmer upečený koláč a dáme nazad do trúby dopiecť, až kým kokosový sneh nezačne jemne ružovieť (približne 10 minút). Vychladnutý koláč nakrájame.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.