• Dnes je: Utorok 24. novembra 2020 meniny má Emília

Domáce čokoládové cookies

Počet porcií :

30

Doba prípravy :

40 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
múka hladká 300 g
cukor kryštálový 100 g
cukor hnedý 100 g
cukor vanilkový 1 sáčok
maslo 150 g
prášok do pečiva 1/2 sáčok
vajcia 2 ks
mlieko 2 pol. lyžica
čokoláda horká 250 g
Postup prípravy :
Čokoládu nasekáme na menšie kúsky. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, pridáme mlieko, vajcia, múku zmiešanú s práškom do pečiva a dve tretiny nasekanej čokolády. Vznikne nám hustejšia masa cesta. Na plech vystlatý papierom na pečenie kladieme ďalej od seba polievkovou lyžicou (ak chceme docieliť menšie cookies použijeme čajovú lyžičku) kôpky cesta, ktoré jemne do strán roztlačíme. Do kôpok cesta vtlačíme zvyšok nasekanej čokolády. Cookies pečieme vo vopred vyhriatej trúbe na 175 °C približne 12 - 15 minút (podľa veľkosti cookies). Vychladnuté vyberieme z plechu. Po upečení sú cookies mäkké, po vychladnutí povrch jemne do chrumkava stvrdne.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Z uvedeného množstva surovín vyjde približne 28 – 30 väčších cookies (dva veľké plechy na pečenie). Čokoládu je dobré použiť klasickú horkú s vyšším podielom kakaa (ja používam 70%).

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.