Na pomúčenej doske si rozmrazené lístkové cesto vyvaľkáme a naražeme ho na väčšie štvorce (z jedného balenia - 400g cesta - víde asi 12 - 14 štvorcov). Štvorce natrieme zmesou z hustého rajčinového prelaku, do ktorého sme rozmiešali lyžičku cuku, štipku soli a prelisovaný cesnak. Potreté štvorce posypeme dusenou okorenenou a osolenou zeleninovou zmesou (napr. mexická zeleninová zmes - kukurica, hrášok, paprika), pridáme koliesko klobásy, posypeme oreganom a strúhaným syrom. naplnené štvorce preložíme do trojuholníka a prstami dobre na okrajoch zatlačíme, aby nám zmes pri pečení nevytiekla. Pizzové koláčiky, poukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie, potrieme žĺtkom a ešte mierne posypeme strúhaným syrom. Pečieme asi 15 - 20 minút pri teplote 200 °C.