• Dnes je: Štvrtok 21. novembra 2024 meniny má Elvíra

Grilované bravčové rebrá

Počet porcií :

3 - 4

Doba prípravy :

120 min.

Spôsob prípravy :

Grilovanie

Ingrediencie :
bravčové rebrá 2,5 kg
cibuľa 1 ks
cesnak 5 strúčik
korenie nové 5 ks
borievka bobule 5 ks
soľ 1,5 káv. lyžička
Marináda:
korenie na pečené rebierka 1 pol. lyžica
omáčka sójová 1 pol. lyžica
med 1 pol. lyžica
Chilli omáčka 1 pol. lyžica
olej 2 pol. lyžica
šťava citrónová 2 pol. lyžica
cesnak 4 strúčik
Postup prípravy :
Rebrá zalejeme vo väčšom hrnci vodou, pridáme cibuľu nakrájanú na štvrtiny, cesnak, nové korenie, borievku (jalovec), lyžičku soli a do polomäkka ich na slabom ohni obvaríme. Zatiaľ si z uvedených surovín pripravíme marinádu. Obvarené rebrá vytiahneme a ešte za horúca potrieme pripravenou marinádou. Necháme marinovať aspoň dve - tri hodiny. Takto pripravené rebrá môžeme ugrilovať priamo na grile, alebo pripraviť v trúbe (poukladáme na plech, neprikrývame a necháme dochrumkava upiecť, ku koncu pečenia zapneme gril a necháme ešte krátko pogrilovať) . Ugrilované rebrá nakrájame na menšie porcie (nakrájať ich môžeme aj pred marinádovaním).

Doporučené prílohy :

chlieb, pečené zemiaky, chren, horčica, kyslé uhorky, baranie rohy

Obtiažnosť prípravy :

Stredná náročnost

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.