Mäsové lasagne so syrom cottage
lasagne 200 g
mleté bravčové mäso 500 g
cottage syr 400 g
pretlak paradajkový 500 g
strúhaný tvrdý syr 100 g
strúhaný Parmezán 2 pol. lyžica
cukor kryštálový 1 - 2 káv. lyžička
vajce 1 ks
cibuľa 1 ks
soľ
mleté čierne korenie
bazalka
olej olivový
asagnové pláty uvaríme vo vriacej vode (mierne osolenej s kvapkou olivového oleja) do polomäkka. Mleté mäso osolíme, okoreníme a premiešame. Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso a spolu na prudkom ohni osmažíme. Podlejeme pretlakom, ochutíme soľou, bazalkou (môžeme nahradiť sušeným oreganom), prípadne pridáme troška cukru. Necháme pomaly vrieť približne 20 – 25 minút. Zatiaľ si v miske zmiešame cottage syr s vajíčkom a tvrdým strúhaným syrom. Spodok zapekacej misy jemne vymažeme olejom, rozložíme jednu vrstvu lasagnových plátov, nalejeme časť mäsovej plnky, na ňu navrstvíme časť cottage plnky. Vrstvy takto opakujeme, pokiaľ neminieme všetky suroviny (mali by nám výjsť 2 – 3 vrstvy), pričom vrstvenie ukončíme plátmi predvarených lasagní.
Vršok posypeme strúhaným parmezánom. Dáme zapiecť do trúby na 180 – 190 °C do zlatohneda (približne 25 minút).
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.