Mrveničkový koláč s makovou plnkou
Mrvenička:
múka polohrubá 380 g
cukor kryštálový 140 g
maslo 150 g
vajce 1 ks
prášok do pečiva 1 balenie
Maková plnka:
mletý mak 1 hrnček
mlieko 260 ml
pudingový prášok vanilkový 20 g
cukor kryštálový 4 - 5 pol. lyžica
Najskôr si pripravíme makovú plnku. Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme puding, do ktorého zamiešame mak.
Makovú plnku necháme trocha vychladnúť a zatiaľ si pripravíme mrveničku:
múku zmiešame s práškom do pečiva a cukrom, pridáme vajíčko a na kocky nakrájané zmäknuté maslo. Rukou vypracujeme mrveničku.
Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie, na dno vysypeme približne 2-3 mrveničky, na ňu navrstvíme makovú plnku, posypeme zvyšnou mrveničkou. Dáme upiecť do vopred vyhriatej trúby (180 °C) do zlato-hneda (približne 30 - 35 minút). Po upečení necháme úplne vychladnúť a nakrájame.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.