Kura s fazuľovou omáčkou na čínsky spôsob
kuracie stehná 6
baby mrkva 15 ks
hlávka brokolice 1
šampióny 150 g
čierna fazula 1 konzerva
soľ 2 lyžičky
korenie mleté 1 lyžička
sójová omáčka 3 lyžičky
olivový olej
Do hrnca dáme načistenú zeleninu: baby mrkvičky (môžeme prekrojiť na polovicu), brokolicu a na pásiky nakrájané šampiňóny. Necháme zovrieť a povaríme 8-12 minút, kým brokolica nezmäkne, ale pozor - neprevariť!
Vykostené a očistené kuracie stehná nakrájame na pásiky asi 1,5cm hrubé. Osolíme a pridáme mleté čierne korenie. Ak máme k dispozícii, použijeme hlbokú panvicu (wok). Opražíme na olivovom oleji a trochu podusíme. Pridáme šťavu z čiernej fazule. Premiešame, pridáme 2 PL čiernej fazule. Podlejeme asi 1dl vody a pridáme uvarenú zeleninu. Podľa potreby dochustíme kukuričným škrobom alebo múkou. Chvíľu necháme prevariť zeleninu s mäsom. Podávame s ryžou alebo cestovinami.
Dobrú chuť!
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.