• Dnes je: Štvrtok 21. novembra 2024 meniny má Elvíra

Grilované fašírky s ovsenými vločkami

Počet porcií :

30

Doba prípravy :

60 min.

Spôsob prípravy :

Grilovanie

Ingrediencie :
Mleté hovädzie mäso 150 g
Mleté bravčové mäso 150 g
vločky ovsené jemné 1 1/2 hrnček
soľ 1/2 káv. lyžička
korenie bravčové pečené 1/2 káv. lyžička
mletý kmín 1/2 káv. lyžička
vajcia 1 ks
mlieko 1/2 hrnček
Postup prípravy :
Všetky suroviny premiešame a necháme aspon 1 - 2 hodiny stáť, tak aby vločky mali čas vstrebať mlieko. Potom už len zoberieme na grilovačku, kde v rukách tvarujeme asi 7 cm karbonátky, ktoré dávame na špáradlá. Takto grilujeme do zlatista a podávame s rôznymi dresingami, omáčkami (nám chutí domáca sladkokyslá chilli omáčka).

Doporučené prílohy :

grilovaná zelenina

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Do grilovaných fašírok môžeme pridať aj syr tavený, alebo tvrdý. Tvrdú kocku syra najprv nastrkneme na špáradlá a až potom na syr nalepíme mäsko. Mäsko sa prepečie a syr sa vo vnútry roztečie.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.