Grilované fašírky s ovsenými vločkami
Mleté hovädzie mäso 150 g
Mleté bravčové mäso 150 g
vločky ovsené jemné 1 1/2 hrnček
soľ 1/2 káv. lyžička
korenie bravčové pečené 1/2 káv. lyžička
mletý kmín 1/2 káv. lyžička
vajcia 1 ks
mlieko 1/2 hrnček
Všetky suroviny premiešame a necháme aspon 1 - 2 hodiny stáť, tak aby vločky mali čas vstrebať mlieko. Potom už len zoberieme na grilovačku, kde v rukách tvarujeme asi 7 cm karbonátky, ktoré dávame na špáradlá. Takto grilujeme do zlatista a podávame s rôznymi dresingami, omáčkami (nám chutí domáca sladkokyslá chilli omáčka).
Do grilovaných fašírok môžeme pridať aj syr tavený, alebo tvrdý. Tvrdú kocku syra najprv nastrkneme na špáradlá a až potom na syr nalepíme mäsko. Mäsko sa prepečie a syr sa vo vnútry roztečie.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.