• Dnes je: Štvrtok 18. apríla 2024 meniny má Valér

Prečo by sme mali pravidelne konzumovať pistácie

Prečo by sme mali pravidelne konzumovať pistácie

Vysoký podiel vitamínu E v pistáciách sa podieľa na redukcií nedokonalostí tváre.

Pistácie patria medzi najzdravšie orechy. Nielen, že majú lahodnú chuť, obsahujú tiež vysoké percento bielkovín, vápnika, železa, medi, kyseliny olejovej a antioxidantov, ako je vitamín A a E.

Pistácie obsahujú menej tuku ako väčšina ostatných orechov a pomáhajú obnoviť zásaditosť tela.

Okrem toho existujú ďalšie dôvody, prečo by sme ich mali zaradiť do nášho jedálnička.

Výživa

Pistácie sú neuveriteľne výživné pre našu krv, imunitný systém, kardiovaskulárny systém, pohybový aparát a nervový systém. Sú tiež vynikajúce ako pomoc pri chudnutí, pretože obmedzujú chuť k jedlu a načerpávajú nás energiou. Pistácie sú známe aj pod svoju funkciu znižovania lipidov a lipoproteínov v krvi, čo v konečnom dôsledku pomáha znižovať hladinu zlého cholesterolu a zvýšiť hladinu dobrého cholesterolu.

Zdravie

Surové pistácie sú veľmi užitočné, ak trpíte nadúvaním a zápchou, ak máte suchú pleť, alebo si len chcete trochu očistiť pečeň a obličky. Môžu pomôcť zabrániť ischemickej chorobe srdca, infarktu, infekcii, diabetesu 2. typu a ďalším poruchám. Medzi ne patrí nespavosť, neurologické poruchy, či rakovina kože. Zároveň sú dobré pre náš mozog. Ak trpíte výpadkami pamäte, konzumujte pistácie. Ale samozrejme surové a bez soli.


Pokožka

Pistácie obsahujú olej, ktorý je ideálny pre revitalizáciu a vyživovanie pokožky. Je veľmi cenený v kozmetickom priemysle, a preferuje sa aj pri masážach. Takže, pistácie sú nielen chutné občerstvenie, ale v mnohých smeroch sú aj prospešné pre naše zdravie.

Podpora trávenia a boj s obezitou

6 z 10 ľudí má neuspokojivé trávenie, čo vyplýva z ich nezdravých stravovacích návykov. To, že pistácie obsahujú vysoký podiel vlákniny a žiadne kalórie je zázračný fakt nielen na zlepšenie trávenia. Zvýšený príjem vlákniny zároveň pomáha človeku v boji s obezitou, rovnako ako v procese chudnutia.


Predchádzanie znakom starnutia

Vrásky a hlbšie ryhy v tvári sú najznámejším znakom starnutia. Vysoký podiel vitamínu E v pistáciách sa podieľa na redukcií týchto nedokonalostí tváre.


Je jedno v akej podobe si pistácie doprajete, dôležité ostáva, aby ste všímali ich kvalitu. Pistácie musia byť zelené a nesmú voňať zatuchnuto.