• Dnes je: Nedeľa 13. apríla 2025 meniny má Aleš

Cukinové fašírky

Počet porcií :

4

Doba prípravy :

50 min.

Spôsob prípravy :

Vysmážanie

Ingrediencie :
cukina 2 ks
múka hladká 4 pol. lyžica
vločky ovsené 8 pol. lyžica
syr balkánsky 150 g
vajcia 2 ks
cibuľa 1 ks
cesnak 2 - 3 strúčik
strúhanka
tymián
čierne mleté korenie
soľ
olej
Postup prípravy :
Cibuľu nadrobno nakrájame, opražíme na oleji, pridáme roztlačený cesnak a ešte chvíľu spolu opražíme. Necháme vychladnúť. Očistené cukiny postrúhame na hrubom strúhadle, osolíme a necháme 5 – 10 minút postáť, aby pustili šťavu. Šťavu zlejeme, pridáme premyté ovsené vločky, nastrúhaný (alebo rozdrobený) syr balkánskeho typu, vajíčka, múku, tymián (najlepšie čerstvý – nasekaný, ale môže byť aj sušený), korenie, trocha soli (nie veľa, lebo balkánsky syr je slaný) a cibuľku s cesnakom. Premiešame a podľa potreby pridáme strúhanku (tak aby sa nám z masy dali tvoriť fašírky). Z takto pripravenej masy vyformujeme fašírky, ktoré ešte obaľujeme v strúhanke. Fašírky z oboch strán vysmážame v horúcom oleji a hotové kladieme na papierové obrúsky, aby sme ich zbavili prebytočného oleja.

Doporučené prílohy :

zemiakové pyré

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.