Cibuľu nadrobno nakrájame, opražíme na oleji, pridáme roztlačený cesnak a ešte chvíľu spolu opražíme. Necháme vychladnúť. Očistené cukiny postrúhame na hrubom strúhadle, osolíme a necháme 5 – 10 minút postáť, aby pustili šťavu. Šťavu zlejeme, pridáme premyté ovsené vločky, nastrúhaný (alebo rozdrobený) syr balkánskeho typu, vajíčka, múku, tymián (najlepšie čerstvý – nasekaný, ale môže byť aj sušený), korenie, trocha soli (nie veľa, lebo balkánsky syr je slaný) a cibuľku s cesnakom. Premiešame a podľa potreby pridáme strúhanku (tak aby sa nám z masy dali tvoriť fašírky). Z takto pripravenej masy vyformujeme fašírky, ktoré ešte obaľujeme v strúhanke. Fašírky z oboch strán vysmážame v horúcom oleji a hotové kladieme na papierové obrúsky, aby sme ich zbavili prebytočného oleja.