• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Šťavnatý hrnčekový koláč

Doba prípravy :

60 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
múka hrubá 3 hrnček
cukor kryštálový 2 hrnček
kyslé mlieko 3 hrnček
olej 0,5 hrnček
kandizované ovocie 200 g
škorica 1 káv. lyžička
sóda jedlá 2 káv. lyžička
kakao 2 pol. lyžica
maslo 1 pol. lyžica
rum 0,04 l
marhuľový džem 3 pol. lyžica
čokoládová poleva
Postup prípravy :
V jednej nádobe premiešame kyslé mlieko (použila som nízkotučné acidko) a cukor do rozpustenia. Do väčšej misy nasypeme múku, jedlú sódu, škoricu, kakao a dobre premiešame, pridáme obľúbené kandizované ovocie (ja som použila brusnice, pomarančovú kôru a hrozienka), pridáme kyslé mlieko s cukrom a dobre premiešame. Následne prilievame olej (miešame až kým sa celkom nevstrebe) a štamprlík rumu. Väčší plech vyložíme papierom na pečenie, potrieme maslom a vysypeme múkou. Rovnomerne vylejeme cesto na plech a upečieme (35 - 40 minút). Pečieme v trúbe, ktorú sme si vopred vyhriali na 180 °C, pri vložení plechu však stiahneme teplotu na 160 °C . Upečený koláč vyklopíme, potrieme džemom a ozdobíme čokoládovou polevou.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.