• Dnes je: Sobota 29. februára 2020 meniny má Radomír

Bagels

Počet porcií :

12

Doba prípravy :

100 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
múka hladká 400 g
maslo 50 g
soľ 2 káv. lyžička
droždie 20 g
cukor kryštálový štipka
sezam
Postup prípravy :
V 1-4 vlažnej vody rozpuste droždie a štipku cukru. Primiešjte múku, soľ, maslo a vypracujte cesto. Nechajte 40 minút kysnúť. Cesto rozdelte na 12 kusov, z každého vyformujte guľku a pomúčenou rúčkou varešky urobte v strede dieru. Bagels potom vložte na minútu do vriacej vody. Nechajte odkvapkať, posypte sezamom alebo makom. Rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte v trúbe na 225 °C asi 20 minút. Vychladnutý bagels rozrežte a obložte podľa chuti.

Obtiažnosť prípravy :

Vysoká náročnost

Poznámky :
Typické obloženie je čerstvý smotanový syr, údený losos a list hlávkového šalátu.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.