• Dnes je: Utorok 21. januára 2020 meniny má Vincent

Tuniak na sicílskej omáčke

Kategória: Ryby

Počet porcií :

2

Doba prípravy :

40 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
filety z tuniaka 350 g
sekané rajčiny vo vlastnej šťave 400 g
mrkva 1 ks
cibuľa 1 ks
cesnak 2 strúčik
mandľové hobliny 2 pol. lyžica
hrozienka 2 pol. lyžica
olivy 3 pol. lyžica
biele víno 50 ml
olej olivový
mleté farebné korenie
soľ
bazalka
Postup prípravy :
Filety z tuniaka umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a jemne natrieme olivovým olejom. Necháme v chlade postáť a zatiaľ ošúpeme cibuľu a mrkvu (použijeme buď jednu väčšiu, alebo dve menšie mrkvy) a nakrájame na drobné kocky. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Hrozienka premyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Olivy bez kôstok nakrájame na hrubšie pláty. Tuniaka z oboch strán opražíme na rozohriatom oleji, potom ho vyberieme a zabalíme zatiaľ do alobalu aby nevychladol. Vo výpeku, ktorý nám ostal po tuniakovi orestujeme pripravenú cibuľu a mrkvu, pridáme prelisovaný cesnak. Prilejeme víno, sekané rajčiny aj so šťavou, osolíme, okoreníme, premiešame, necháme prevrieť a krátko povaríme. Pridáme hrozienka, olivy, mandľové hobliny, bazalku, všetko premiešame a spolu povaríme ešte 5 minút. V závere pridáme do sicílskej omáčky nazad filety z tuniaka a v omáčke ich prehrejeme.

Doporučené prílohy :

biele pečivo

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.