• Dnes je: Utorok 28. januára 2025 meniny má Alfonz

Jahodová torta

Počet porcií :

12

Doba prípravy :

50 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
Korpus:
múka polohrubá 4 pol. lyžica
cukor práškový 4 pol. lyžica
vajcia 5 ks
kakao 2,5 pol. lyžica
prášok do pečiva 1 balenie
Plnka:
jemný tvaroh 500 g
smotana kyslá 100 g
čerstvé Jahody 400 g
cukor práškový 3 pol. lyžica
cukor vanilkový 1 sáčok
Poleva:
biela čokoláda 150 g
smotana šľahačková 120 ml
Postup prípravy :
Do vyšľahaných vaječných bielkov postupne primiešame cukor a spolu došľaháme. Pomaly primiešame vaječné žĺtky, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec kakao. Cesto vylejeme do tortovej formy (vystlatej papierom na pečenie) a upečieme vo vopred vyhriatej trúbe (185 °C, 25 – 30 minút). Upečený korpus vyklopíme a vychladnutý prekrojíme. Plnka: jemný tvaroh dôkladne rozmiešame so smotanou a cukrom (najlepšie ručným mixérom celkom na hladko). Polovicu plnky natrieme na prekrojený korpus, poukladáme nakrájané jahody, ktoré potrieme zvyškom tvarohovej plnky a prikryjeme druhou polovicou korpusu. Tortu potrieme polevou z bielej čokolády a necháme v chlade stuhnúť. Poleva: V smotane rozpustíme bielu čokoládu a krátko povaríme.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Vrch torty môžeme ozdobiť kúskami jahôd, alebo podľa fantázie.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.