• Dnes je: Pondelok 09. septembra 2024 meniny má Martina

Kelový prívarok

Počet porcií :

4

Doba prípravy :

55 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
kel 800 g
zemiaky 2 ks
cibuľa 1 ks
múka hladká 2 pol. lyžica
cesnak 3 strúčik
olej
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
soľ
vegeta
drvená rasca
majorán
Postup prípravy :
Kel umyjeme, nakrájame na slížiky a obaríme ho vriacou vodou na 2 minúty. Potom scedíme, dáme do hrnca a zalejeme vodou. Osolíme a varíme kým je kel takmer mäkký (cca 15 minút od bodu varu). Pridáme ošúpané a na malé kocky nakrájané zemiaky, drvenú rascu, čierne korenie, vegetu a varíme kým zemiaky nie sú takmer mäkké. V druhom hrnci si na oleji speníme nakrájanú cibuľu, zaprášime ju múkou, chvíľu opražíme, potom zasypeme červenou paprikou a zalejeme malou šálkou vody. Rozmiešame, pridáme prelisovaný cesnak a znova premiešame. Vlejeme do hrnca s kelom, zamiešame a ešte krátko varíme. Pred dovarením ochutíme majoránom a podľa potreby dosolíme.

Doporučené prílohy :

Fašírka, párok, chlieb.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.