• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Čokoládový cheesecake

Počet porcií :

12

Doba prípravy :

80 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
Korpus:
maslové sušienky 250 g
maslo 125 g
Ostatné:
čokoláda horká 70% 250 g
syr mascarpone 500 g
smotana šľahačková 250 ml
cukor trstinový 220 g
vajcia 3 ks
Postup prípravy :
Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie. Najemno rozdrvené (alebo rozmixované) sušienky zmiešame s rozpusteným maslom, vysypeme rovnomerne do tortovej formy a rukami utlačíme (jemne roztlačíme aj do bokov formy). Korpus dáme predpiecť do vopred vyhriatej trúby (180 °C, cca 10 minút), potom vytiahneme. Necháme jemne vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme čokoládovú masu: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a necháme vychladnúť. Dôkladne vyšľaháme vajcia s cukrom, potom po častiach pridávame mascarpone, nakoniec roztopenú vychladnutú čokoládu. Vyšľaháme smotanu na šľahanie, ktorú tiež po častiach primiešame k čokoládovej mase. Čokoládovú masu rovnomerne rozotrieme na predpečený sušienkový korpus a dáme piecť do vopred vyhriatej trúby (170 – 180°C) na dobu približne 40 minút (pozor, aby sa cheesecake príliš nevysušil a nepopraskal – v strede by sa pri pohybe mal po vytiahnutí z trúby triasť a pôsobí ako ešte nedopečený). Upečený cheesecake necháme vychladnúť (po vychladnutí je dobré ho dať aspoň na hodinu, alebo kľudne na celú noc do chladničky dobre stuhnúť) a nakrájame.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.