Bravčová panenka v slanine
bravčová panenka 700 g
oravská slanina 200 g
farebné korenie
soľ
olej
Bravčovú panenku očistíme, odblaníme a nakrájam na asi 5 cm plátky. Zo všetkých strán nasolíme a okoreníme čerstvo namletým korením. Každý jeden kúsok panenky omotáme plátkom slaniny (použijeme oravskú slaninu alebo inú podľa chuti) a prichytíme pomocou špáradla k mäsu.
Takto pripravené kúsky panenky z oboch strán opečieme na rozpálenom oleji (tak, aby sa mäso zatiahlo) a opečené premiestnime do zapekacej misy, kde necháme mäso ešte krátko dopiecť (postačí 10 – 15 min. pri teplote 200 °C). Upečené mäso podávame preliate slivkovou omáčkou.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.