Umyté mäso očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie plátky, ktoré z oboch strán jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme drvenou rascou. Cibuľu (väčšiu) aj cesnak ošúpeme a nakrájame na kolieska. Slaninu nakrájame na drobné kocky.
Na dno pekáča dáme trocha oleja, naukladáme mäsové plátky, ktoré posypeme kúskami slaniny a nahusto pokryjeme pripravenou cibuľou. Mäso osmažíme z oboch strán vo vopred vyhriatej trúbe (na 250 °C), potom pridáme cesnak, mäso podlejeme vodou (vody pridáme viac, aby nám vzniklo veľa šťavy) a teplotu v trúbe znížime na 200 °C. Pekáč prikryjeme a mäso dusíme domäkka. Ak je potrebné, tak počas dusenia ešte pridáme vodu.
Po udusení mäso preložíme z pekáča do hrnca a šťavu, ktorá nám vznikla po pečení a dusení zlejeme (spolu s kúskami ešte nerozvarenej cibule a cesnaku) a rozmixujeme. Rozmixovanú mäsovú šťavu prilejeme do hrnca k mäsu, pridáme jeden najemno nastrúhaný zemiak a spolu ešte prevaríme, aby nám šťava zhustla (stačí 10 - 15 minút). Ak je potrebné, tak šťavu dochutíme soľou a korením.