• Dnes je: Štvrtok 21. novembra 2024 meniny má Elvíra

Bravčové plátky na cesnaku

Počet porcií :

3

Doba prípravy :

90 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
pliecko bravčové 500 g
slanina 2 - 3 plátok
zemiak 1 ks
cibuľa 1 ks
cesnak 12 strúčik
mleté čierne korenie
soľ
drvená rasca
olej
Postup prípravy :
Umyté mäso očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie plátky, ktoré z oboch strán jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme drvenou rascou. Cibuľu (väčšiu) aj cesnak ošúpeme a nakrájame na kolieska. Slaninu nakrájame na drobné kocky. Na dno pekáča dáme trocha oleja, naukladáme mäsové plátky, ktoré posypeme kúskami slaniny a nahusto pokryjeme pripravenou cibuľou. Mäso osmažíme z oboch strán vo vopred vyhriatej trúbe (na 250 °C), potom pridáme cesnak, mäso podlejeme vodou (vody pridáme viac, aby nám vzniklo veľa šťavy) a teplotu v trúbe znížime na 200 °C. Pekáč prikryjeme a mäso dusíme domäkka. Ak je potrebné, tak počas dusenia ešte pridáme vodu. Po udusení mäso preložíme z pekáča do hrnca a šťavu, ktorá nám vznikla po pečení a dusení zlejeme (spolu s kúskami ešte nerozvarenej cibule a cesnaku) a rozmixujeme. Rozmixovanú mäsovú šťavu prilejeme do hrnca k mäsu, pridáme jeden najemno nastrúhaný zemiak a spolu ešte prevaríme, aby nám šťava zhustla (stačí 10 - 15 minút). Ak je potrebné, tak šťavu dochutíme soľou a korením.

Doporučené prílohy :

knedľa, varené zemiaky

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.