Perníkový koláč s čokoládovou polevou
múka hladká 40 dkg
cukor práškový 30 dkg
vajcia 2 ks
mlieko 5 dcl
olej 50 ml
prášok do pečiva 1 ks
prášok do perníka 1 ks
sóda bikarbóna 1 káv. lyžička
mletá škorica 1 káv. lyžička
kakao 2 pol. lyžica
pikantný lekvár 4 pol. lyžica
čokoláda na varenie 10 dkg
maslo 40 g
Všetky ingrediencie (okrem 2 pol. lyžíc lekváru, čokolády a masla) zmiešame do cesta, ktoré vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Koláč pečieme vo vopred vyhriatej rúre 15 minút na 170-tich stupňoch, potom znížime teplotu na 100 stupňov a pečieme ešte 30 minút.
Vychladnutý koláč potrieme tenkou vrstvou lekváru a polejeme čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme nad parou roztopením masla, čokolády a 1 lyžice vody.
Koláč môžme na ozdobenie ešte posypať strúhaným kokosom.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.