• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Kuracie prsia plnené špenátom

Počet porcií :

4

Doba prípravy :

50 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
kuracie prsia 4 ks
mrazený listový špenát 300 g
syr Niva 200 g
smotana na varenie 50 ml
maslo 50 g
cesnak 1 strúčik
múka hladká
mlieko
olej
soľ
zmes farebného korenia
Postup prípravy :
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a ostrím nožom vytvoríme kapsu. Prsia z oboch strán a aj vo vnútri kapsy osolíme a okoreníme. Kapsy naplníme pripravenou špenátovou plnkou a otvor pevne uzatvoríme pomocou kuchynskej ihly, alebo špáradla. V panvici rozpustíme maslo a naplnené kuracie prsia približne 7 minút z každej strany opekáme. Upečené kuracie prsia šikmo prekrojíme a prelejeme syrovou omáčkou. Špenátová plnka: Na masle speníme prelisovaný cesnak a krátko orestujeme. Pridáme listový špenát, osolíme, okoreníme a podusíme. Zahustíme smotanou v ktorej sme rozmiešali lyžičku hladkej múky a krátko povaríme. Syrová omáčka: Na oleji usmažíme hladkú múku, ktorú za stáleho miešania zalejeme troškou mlieka, pridáme syr Niva a varíme až kým sa syr celkom rozpustí.

Doporučené prílohy :

ryža, zemiaky

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.