• Dnes je: Utorok 21. januára 2020 meniny má Vincent

Vysmážané ančovičky - grundle na tri spôsoby

Počet porcií :

2

Doba prípravy :

25 min.

Spôsob prípravy :

Vysmážanie

Ingrediencie :
ančovičky 250 g
mlieko 150 ml
vajce 1 ks
múka hladká
strúhanka
korenie na ryby
soľ
olej
Postup prípravy :
Ak použijeme mrazené ančovičky, necháme ich najskôr rozmraziť, premyjeme vodou a osušíme. Ančovičky (grundle) rozdelíme na tri časti. Jednu tretinu ančovičiek namočíme na chvíľu do osoleného mlieka (chuť ančovičiek tak bude jemnejšia a nebude príliš cítiť rybacinou), potom vytiahneme a obalíme v múke, ktorú sme zmiešali s korením na ryby (môžeme použiť aj grilovacie korenie). Druhú tretinu ančovičiek pripravíme rovnakým spôsobom ako prvú, ale vynecháme namáčanie v mlieku (teda rovno obaľujeme v zmesi múky a korenia). Zvyšok ančovičiek obalíme klasickým spôsobom v trojobale (múka, vajíčko, strúhanka). Takto pripravené grundle (ančovičky) vysmážame v rozpálenom oleji do zlatohneda.

Doporučené prílohy :

pečivo alebo chlieb, čerstvá zelenina alebo zeleninový šalát, omáčka alebo pikantná horčica

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.