Vysmážané ančovičky - grundle na tri spôsoby
ančovičky 250 g
mlieko 150 ml
vajce 1 ks
múka hladká
strúhanka
korenie na ryby
soľ
olej
Ak použijeme mrazené ančovičky, necháme ich najskôr rozmraziť, premyjeme vodou a osušíme.
Ančovičky (grundle) rozdelíme na tri časti.
Jednu tretinu ančovičiek namočíme na chvíľu do osoleného mlieka (chuť ančovičiek tak bude jemnejšia a nebude príliš cítiť rybacinou), potom vytiahneme a obalíme v múke, ktorú sme zmiešali s korením na ryby (môžeme použiť aj grilovacie korenie).
Druhú tretinu ančovičiek pripravíme rovnakým spôsobom ako prvú, ale vynecháme namáčanie v mlieku (teda rovno obaľujeme v zmesi múky a korenia).
Zvyšok ančovičiek obalíme klasickým spôsobom v trojobale (múka, vajíčko, strúhanka).
Takto pripravené grundle (ančovičky) vysmážame v rozpálenom oleji do zlatohneda.
Doporučené prílohy :
pečivo alebo chlieb, čerstvá zelenina alebo zeleninový šalát, omáčka alebo pikantná horčica
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.