• Dnes je: Štvrtok 14. novembra 2019 meniny má Irma

LUNCHMEAT - domáci

Počet porcií :

24-25

Doba prípravy :

160 min.

Spôsob prípravy :

Iný spôsob

Ingrediencie :
bravčové mäso z lopatky 5 kg
varené bravčové kože 1 kg
vajcia 10 ks
mlieko 1 l
cesnak 6-7 strúčik
korenie mleté 1/2 sáčok
rýchlosoľ 1 sáčok
vegeta 1 káv. lyžička
Postup prípravy :
Mäso pomelieme na strednom mlynčeku, pridáme varené kože premleté na hustom mlynčeku, vajcia mlieko, prelisovaný cesnak, korenie, vegetu a rýchlosoľ. Všetko poriadne zmiešame a dáme do polkilových konzerv - krabíc (cca 24-25 polkilových krabíc), ktoré zatvoríme a varíme 2 hodiny v kotli (prípadne vo väčšom hrnci).

Obtiažnosť prípravy :

Stredná náročnost

Poznámky :
Veľmi vhodné pri nečakanej návšteve, otvoriť konzervu a ponúknuť lunchmeat na studeno s chlebíkom a kyslou uhorkou prípadne kápiou. Ale dá sa pripraviť i tepelne - opiecť a podávať so zemiakmi a zeleninovou prílohou, prípadne rozdrvený lunchmeat použiť miesto mäsa do rizota.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.