• Dnes je: Streda 16. októbra 2019 meniny má Vladimíra

Zemiakový chlieb

Doba prípravy :

60 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
múka hladká 1 kg
droždie 1 kocka
soľ 3 pol. lyžica
kmín 1 káv. lyžička
ocot 3 káv. lyžička
teplá voda 6 dcl
uvarené zemiaky 3-4 ks
Postup prípravy :
Asi 1dcl teplej vody, soľ, kmín, droždie a ocot premiešame v miske, kde bude kysnúť cesto.Do toho nayspeme múku a nastrúhame uvarené zemiaky, následne pridávame ostatnú teplú vodu a spracuvávame cesto. Cesto necháme asi 30 minút na teplom mieste kysnúť. Moj typ: ja to zabalím do periny a je to rýchlejsie. Keď nám cesto podkysne, tak ho vysypeme na dosku a prekladáme ho až dokiaľ nebude pevné a tuhé. Potom ho vytvarujeme do bochníka a dáme na pekáč, kde ho ešte necháme asi 20-30 minút kysnúť. Pred pečením ho potrieme slanou vodou a popicháme vidličkou a pečieme. Môj typ: pečiem to v jánskom skle, ktoré je v tvare ovalne, alebo okruhle. Počas pečenia ho raz vyberieme a znova potrieme slanou vodou. Hotový chlieb taktiež potrieme vodou a necháme ho pod útierkou vychladnúť.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Prajem Vam dobru chuť,určite ho vyskušajte,neoľutujete.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.