Rožky namočíme na chvíľu do vody a necháme nasiaknuť. Potom vyberieme a vyžmýkame. Mleté
mäso zmiešame s väčšou nadrobno nakrájanou cibuľou, pridáme nasiaknuté rožky (v rukách
ich rozmačkáme na malé kúsky, ktoré sa nám neskôr pri premiešavaní mäsa celkom rozpadnú)a
jedno surové vajíčko. Osolíme, okoreníme a pridáme majorán. Celú zmes rukami dobre
premiešame, pridáme asi 2 lyžice (alebo podľa potreby) strúhanky na zahustenie a znova
premiešame.
Mäsovú zmes si rozdelíme na dve časti, ktoré na väčšom tanieri (tanier si posypeme
troškou strúhanky) jemne roztlačíme na vaničku. Na pripravenú mäsovú zmes položíme
klobásu, natvrdo uvarené dve vajíčka a vytvarujeme bochník, ktorý ešte jemne posypeme
strúhankou. Bochníky zabalíme do alobalu a vložíme na plech, podlejeme troškou vody.
Pečieme asi 40 minút pri teplote 200 stupňov (ak je potrebné, počas pečenia ešte
podlejeme vodou), potom alobal odokryjeme, sekanú potrieme žĺtkom a necháme dopiecť kým
sa nevytvorí kôrka (asi 30 minút). Po dopečení necháme chvíľu postáť (lepšie sa krája) a
narežeme na hrubšie plátky. Výborne chutí teplá i za studena.