Pečené karbonátky so zemiakmi - na grécky spôsob
Mleté hovädzie mäso na karbanátky 750 g
vajcia 2 ks
polievková lyžica drobkov zo suchárov 12 ks
polievková lyžica strúhaného syra 12 ks
polievková lyžica masla 1 a štvrť ks
polievková lyžica mlieka 4 ks
oregano, soľ, korenie podľa chuti
šálka olivového oleja 3/4
citrón 1 ks
zemiaky 1,25 kg
Zmiešame mäso, vajcia, sucháre, syr, maslo a mlieko. Okoreníme podľa potreby. Všetko poriadne premiešame a vytvarujeme karbanátky. Olúpeme a nakrájame zemmiaky na kúsky a dáme na pekáč. Osolíme ich, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Karbanátky dáme do radov na pekáč, polejeme olejom a pridáme 1-2 šálky vody. Behom pečenia karbanátky obraciame. Pečieme asi hodinu.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.