• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Pečené karbonátky so zemiakmi - na grécky spôsob

Počet porcií :

4-5

Doba prípravy :

60 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
Mleté hovädzie mäso na karbanátky 750 g
vajcia 2 ks
polievková lyžica drobkov zo suchárov 12 ks
polievková lyžica strúhaného syra 12 ks
polievková lyžica masla 1 a štvrť ks
polievková lyžica mlieka 4 ks
oregano, soľ, korenie podľa chuti
šálka olivového oleja 3/4
citrón 1 ks
zemiaky 1,25 kg
Postup prípravy :
Zmiešame mäso, vajcia, sucháre, syr, maslo a mlieko. Okoreníme podľa potreby. Všetko poriadne premiešame a vytvarujeme karbanátky. Olúpeme a nakrájame zemmiaky na kúsky a dáme na pekáč. Osolíme ich, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Karbanátky dáme do radov na pekáč, polejeme olejom a pridáme 1-2 šálky vody. Behom pečenia karbanátky obraciame. Pečieme asi hodinu.

Doporučené prílohy :

Grécky šálát

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.