Rýchla smotanová torta bez pečenia
piškóty 1 balenie
smotana kyslá 500 g
cukor práškový 5 pol. lyžica
cukor vanilkový 1 balenie
jahody 1 konzerva
mandarinky 1 konzerva
granko 2 pol. lyžica
Do tortovej formy alebo sklenenej mysy poukladáme vrstvu piškót a na ne ovocie, môžeme jemne pokvapkať šťavou zo zaváraniny. Navrstvíme smotanu zmiešanú s cukrom tak, aby sme zakryli piškótovo – ovocnú vrstvu. Postup opakujeme a vytvoríme takto ešte jedno či dve poschodia vrstiev, pričom posledná je vrstva smotany. Na ozdobenie posypeme grankom, strúhanou čokoládou alebo orieškami. Dáme do chladničky na niekoľko hodín stuhnúť (najlepšie cez noc). Stuhnuté krájame a podávame. Môžeme ozdobiť šľahačkou.
Výborne chutí s čerstvím ovocím podľa dostupnosti a fantázie: marhule, broskyne, strúhané jablká atď.
Jednoducho sa dá pripraviť aj s banánom samotne, alebo v kombinácii s iným ovocím.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.