Z múky si odoberieme na neskôr 2 polievkové lyžice. Rozmiešame žĺtka s cukrom do penista, pridáme múku s práškom do pečiva, vodu, olej a sneh z bielkov. Cesto rozlejeme na dve časti, do jednej zamiešame 2 pol. lyžice kakaa a do druhej odložené 2 pol. lyž. múky.
Do vymazaného a vysypaného plechu dávame do stredu na striedačku po dve lyžice z tmavého a svetlého cesta, vždy na to isté miesto. Cesto sa pekne roztečie a vytvorí pruhovanie. Pečieme pri 200 stupňoch asi 30 minút.
Po upečení a vychladnutí natrieme koláč džemom a plnkou.
Plnka: Šľahačku vyšľaháme podľa návodu, pridáme vanilkový cukor a smotanu. Dobre premiešame a natrieme na koláč. Môžeme posypať strúhanou čokoládou alebo grankom.