• Dnes je: Utorok 21. januára 2020 meniny má Vincent

Zebra rezy

Doba prípravy :

70 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
cukor kryštálový 25 dkg
múka polohrubá 25 dkg
vajcia 5 ks
prášok do pečiva 1 ks
voda 1 dcl
olej 1 dcl
kakao 2 pol. lyžica
džem
smotana kyslá 1 ks
cukor vanilkový 1 ks
šľahačka v prášku 1 ks
Postup prípravy :
Z múky si odoberieme na neskôr 2 polievkové lyžice. Rozmiešame žĺtka s cukrom do penista, pridáme múku s práškom do pečiva, vodu, olej a sneh z bielkov. Cesto rozlejeme na dve časti, do jednej zamiešame 2 pol. lyžice kakaa a do druhej odložené 2 pol. lyž. múky. Do vymazaného a vysypaného plechu dávame do stredu na striedačku po dve lyžice z tmavého a svetlého cesta, vždy na to isté miesto. Cesto sa pekne roztečie a vytvorí pruhovanie. Pečieme pri 200 stupňoch asi 30 minút. Po upečení a vychladnutí natrieme koláč džemom a plnkou. Plnka: Šľahačku vyšľaháme podľa návodu, pridáme vanilkový cukor a smotanu. Dobre premiešame a natrieme na koláč. Môžeme posypať strúhanou čokoládou alebo grankom.

Obtiažnosť prípravy :

Stredná náročnost

Poznámky :
Koláč je najlepšie nechať pár hodín (najlepšie cez noc) stuhnúť v chladničke. Cesto sa chutne nasiakne a nie je suché.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.